Lenzerheide ligger drøyt 1,5 time fra Zürich og har nå blitt et veldig populært sted for både downhill og freeridesyklister, som for stisyklister. Begge tilbys både heisbasert og vanlige turer fra byen, rundt om i dalen samt til nabobyen Arosa - perfekt for en firmatur til Alpene

Lenzerheide kan tilby noe av råeste av downhill tracks i Sveits samtidig som de har noen av de beste sykkelstiene med infrastruktur for alle typer syklister. Få andre steder i Alpene har så bra variasjon i stinettet, så bra skilting og så gjennomtenkt infrastruktur for sykkelturisme.

Mange alpedestinasjoner kan lære både det ene og andre fra Lenzerheide. I kantonen Graubünden finnes et nettverk med 17 000 kilometer stier, både vandrestier og sykkelstier. En uskrevet regel sier at alle stier i kantonen får brukes av både syklister og vandrere, en policy som er ganske unik i Alpene og globalt. Det finnes 4000 kilometer spesifikt merkede stier for terrengsykling. En flott tur er å sykle fra Alplisee til Arosa med avsluting i Lenzerheide sykkelpark. Flott utsikt, små innsjøer, høye fjell, klatrepartier og flytsti med noen tekniske partier ned til Arosa. Den perfekte turen. Et annet alternativ er Alp Sanerspanz med en kombo til Waterfall-stien. Det er den perfekte kombinasjonen mellom flytpartier og skikkelige bratte, tekniske partier.

Vil du reise med oss til Alpene i sommer?