Utsikt over fjellene i Lenzerheide i Sveits. Skireise med en spektakulær utsikt over de Sveitsiske Alpene.
Lenzerheide

Copyrights © Arosa Tourismus

Lenzerheide - sveitsisk kvalitet

Lenzerheide er en perle i de sveitsiske Alpene, som ligger i kantonen Graubünden. Denne idylliske fjellandsbyen er kjent for sitt varierte tilbud av utendørsaktiviteter både vinter og sommer, og har utviklet seg til å bli et av Sveits’ mest populære reisemål for skientusiaster og naturelskere. Lenzerheide ligger på rundt 1 500 meter over havet og er omgitt av imponerende fjell som Rothorn, Piz Scalottas og Parpaner Rothorn.

Skiområdet
Lenzerheide er en del av skiregionen Arosa-Lenzerheide, som tilbyr over 225 kilometer med preparerte løyper, noe som gjør den til en av de største og mest varierte skiregionene i Sveits. Skianlegget har løyper som passer for alle ferdighetsnivåer, fra brede, lett skrånende bakker som er ideelle for nybegynnere, til utfordrende røde og svarte løyper som vil tilfredsstille selv de mest erfarne skikjørerne.

Lenzerheide er også kjent for sine fantastiske off-piste-muligheter. For de som søker utfordringer utenfor de merkede løypene, tilbyr området et variert terreng med dype pudderfelt, trange kløfter og åpne fjellenger. Området rundt Rothorn er spesielt populært blant off-piste-entusiaster, med sine bratte nedfarter og spektakulære utsikt.

Langrenn er også en stor del av vintertilbudet i Lenzerheide. Området har over 50 kilometer med preparerte langrennsløyper som slynger seg gjennom det vakre landskapet, inkludert naturskjønne ruter langs Heidsee-sjøen. For de som er interessert i skiskyting, har Lenzerheide en av Sveits’ mest moderne skiskytterstadioner, som ofte brukes til internasjonale konkurranser.

Lenzerheide er også vertskap for flere store ski- og snowboardkonkurranser, inkludert verdenscuprenn, noe som gir området en ekstra dimensjon av spenning og prestisje.

Sommeraktiviteter
Når snøen smelter, forvandles Lenzerheide til et sommerparadis med et bredt spekter av utendørsaktiviteter. Fjellene rundt landsbyen er dekket av et nettverk av turstier som passer for alle nivåer. En av de mest populære turene er oppstigningen til Piz Scalottas, hvor du belønnes med en spektakulær utsikt over de omkringliggende fjellene og dalene. Heidsee-sjøen, som ligger i hjertet av Lenzerheide, er et populært sted for bading, padling og fiske om sommeren. Sjøen har krystallklart vann, og er omringet av frodige skoger og grønne enger, noe som gjør den til et ideelt sted for avslapning og en firmapiknik med gode kolleger.

Terrengsykling er også en stor attraksjon i Lenzerheide, som er kjent for sine førsteklasses sykkelstier og som vertskap for verdenscuprenn i terrengsykling. Området har et omfattende nettverk av stier som varierer i vanskelighetsgrad, fra tekniske singletracks til mer avslappende sykkelveier som snor seg gjennom det vakre landskapet. Rothorn er et populært utgangspunkt for terrengsykling, med sin spektakulære utsikt og utfordrende nedfarter.

I tillegg har golfentusiaster muligheten til å spille på en av de høyest beliggende golfbanene i Europa, Golf Club Lenzerheide, som er kjent for sin spektakulære utsikt og utfordrende layout.

Mat, Drikke og Afterski
Lenzerheide har et variert og spennende kulinarisk tilbud, med restauranter som serverer alt fra tradisjonelle sveitsiske retter til internasjonale spesialiteter. Det sveitsiske kjøkkenet er godt representert, med lokale delikatesser som fondue, raclette og capuns (en regional rett laget av bladbete fylt med en blanding av kjøtt og urter). Mange av restaurantene i området legger vekt på å bruke lokale og sesongbaserte råvarer, noe som gir en autentisk smak av Graubünden.

“Restaurant Scalottas Terroir” er en av de mest kjente restaurantene i Lenzerheide, kjent for sin bruk av lokale råvarer og innovative tolkninger av tradisjonelle retter. “La Riva” ved Heidsee-sjøen tilbyr en fantastisk utsikt sammen med et bredt utvalg av sveitsiske og internasjonale retter, mens “Motta Hütte” på fjellet er et populært stopp for skiløpere som ønsker en god lunsj med spektakulær utsikt.

Afterski i Lenzerheide er en blanding av avslappet atmosfære og livlige arrangementer. Flere barer og puber tilbyr et hyggelig sted å slappe av med en drink etter en dag i bakken. “Crest’ota” er en av de mest populære afterski-stedene, kjent for sin livlige atmosfære og fantastisk utsikt. Her kan du nyte alt fra sveitsisk øl til fancy cocktails, mens du nyter den avslappede atmosfæren. For en mer rolig kveld er “Crap Naros” et koselig sted med peis og komfortable sofaer, perfekt for å nyte en varm sjokolade eller en lokal vin.

Lenzerheide er et allsidig og innbydende reisemål som tilbyr noe for alle. Med sin kombinasjon av førsteklasses skifasiliteter, varierte sommeraktiviteter, og et bredt kulinarisk tilbud, er Lenzerheide et sted som appellerer til en konferansereise utenom det vanlige. Landsbyens engasjement for bærekraftig turisme og dens vennlige atmosfære gjør Lenzerheide til et unikt reisemål i de sveitsiske Alpene.

Les mer om Lenzerheide

Vil du reise med oss til Alpene i vinter?