Zermatt – Idyllisk Alpelandsby med Europas høyeste skikjøring 3900 moh.

Zermatt, Sveits: Et navn synonymt med majestetiske fjell, snøsikre bakker og en uforglemmelig skiopplevelse. Med sitt berømte Matterhorn som ruver over landsbyen, tilbyr Zermatt et skieldorado for alle nivåer, fra nybegynnere til erfarne skikjørere. Zermatt er forbundet med Cervinia i Sveits. Skisystemet er sammenkoblet med Cervinia i Italia, så her kan du stå på ski i to land på samme dag.

365 dagers skisesong: En av de største fordelene med Zermatt er den lange sesongen. Takket være høyden og breene, kan du nyte perfekte skiforhold fra november til mai, og til og med stå på ski hele hele året i Breuil-Cervinia på den italienske siden og på Matterhorn Glacier Paradise på den Sveitsiske siden.

400 km skiløyper i anlegget: Med over 400 km preparerte løyper fordelt på alle vanskelighetsgrader, har Zermatt noe for alle. Fra brede og nybegynnervennlige bakker til utfordrende offpiste-muligheter:

Varierte skiområder: Området er delt inn i fem forskjellige soner, hver med sin egen unike karakter:

Gornergrat: Perfekt for familier og nybegynnere, med en rekke slakke bakker og et barneland.
Rothorn: Tilbyr en blanding av blå og røde bakker, med fantastisk utsikt over Matterhorn.
Sunnegga: Her finner du mer utfordrende røde og svarte skiløyper, samt en snøpark.
Schwarzsee: Området er kjent for sine breer og offpiste-muligheter, og er perfekt for erfarne skikjørere.
Tscheggen: Den solfylte siden av fjellet tilbyr lange, brede bakker og en fantastisk utsikt over Zermatt.

Sjarmerende landsby: Zermatt er en levende og sjarmerende landsby med mange koselige butikker, restauranter og kafeer. Du kan spasere gjennom de brosteinsbelagte gatene, handle suvenirer, eller nyte et deilig måltid med utsikt over Matterhorn.

Bilfritt: Zermatt er en bilfri landsby, noe som gjør den til et perfekt sted å slappe av og nyte den fredelige atmosfæren. Du kan komme deg rundt til fots, med sykkel, med hestevogn eller El-taxi.

Afterski i Zermatt: Etter en dag i bakken i Zermatt, er det ingenting som slår en avslappende afterski-opplevelse. Zermatt har et livlig afterski-miljø med et bredt utvalg av barer, restauranter og klubber for alle smaker.

Uansett om du er ute etter en avslappende drink med venner, en livlig fest eller en god middag, er det noe for deg i Zermatt.

Alpin vandring: Zermatt er et utmerket utgangspunkt for vandring i sommerhalvåret. Det ligger ved foten av Matterhorn, og du kan utforske spektakulære stier og naturskjønne omgivelser. Prøv f.eks. 5-Lakes Trail: Denne 11,1 km lange turen tar deg gjennom et tidligere bre-område og forbinder de vakre innsjøene Stellisee, Grindjisee, Grünsee, Moosjisee og Leisee. Her kan du lese mer om vandringsmulighetene i Zermatt: Vandring i Zermatt

Sykling: Zermatt er et flott sted å sykle med terrengsykkel, med et bredt utvalg av løyper for alle nivåer, fra nybegynnere til erfarne syklister. Her noen tureksempler på sykkelruter: Sykkelturer i Zermatt

Vil du reise med oss til Alpene i vinter?