Courmayeur - en av Alpenes klassiske vintersportsteder.
Kort transfer fra Genève flyplass

Courmayeur er en skjult Italiensk perle. Med sin pittoreske beliggenhet ved foten av Mont Blanc, er dette et paradis for naturelskere og eventyrlystne sjeler. Her har den italienske overklassen feriert siden slutten av 1800-tallet. Byens guidefirma ble grunnlagt for å vise gjestene de gigantiske fjelltoppene som utgjør Monte Bianco massivet.

Her er hvorfor du bør vurdere å besøke denne italienske juvelen:

Alpin Skjønnhet

Courmayeur er omgitt av majestetiske Italienske Alper, og utsikten er intet mindre enn spektakulær. Snødekte Mont Blanc, som stiger utover skyene, gir en uforglemmelig bakgrunn. Den bilfrie promenadegaten, Via Roma, kantes av suvenirbutikker, delikatessebutikker og serveringer i alle slags former.

Vintersport og Fritid

Byen er først og fremst kjent som et vintersportssted. Her kan du stå på ski, snowboard, eller ta en tur med hundeslede. De velholdte løypene og moderne fasiliteter gjør Courmayeur til et ideelt reisemål for skientusiaster.

Heisene tar deg inn i ett meget variert område på fjellet rett sør for den store fjellkjeden som utgjør skillet mellom Italia og Frankrike. Kabinbanen starter midt i byen og går direkte opp på fjellet. Nedfartene her er alltid velpreparerte og det er aldri langt mellom uteserveringene som serverer rykende velduftende pasta og andre lekkerbiskener.

Gastronomiske Opplevelser

I Courmayeur spiser man svært godt til en fornuftig pris, både i bakken og i byen. Klassiske italienske spesialiteter mikses med rustikk fjellmat og herlige kjøttretter på ulike restauranter og caféer. Det er ikke langt unna vindistriktet Piemonte og det setter sitt preg på byen. Nyt autentisk italiensk mat på lokale restauranter. Prøv deilige retter som pizzoccheri, fontina-ost, og polenta. Husk å avslutte måltidet med en kopp espresso eller et glass vin fra Aostadalen.

Termiske Kilder

Courmayeur har også varme kilder som gir avslapning og velvære. Etter en dag i fjellet kan du nyte et varmt bad og la bekymringene smelte bort.

Kulturell Rikdom 

Utforsk den sjarmerende gamlebyen med brosteinsbelagte gater og historiske bygninger. Besøk Notre-Dame-de-la-Guerison-kirken og lær om byens rike kulturarv.

Mont Blanc-tunnelen

Mont Blanc-tunnelen forbinder Courmayeur med den franske byen Chamonix-Mont-Blanc. Dette gir deg muligheten til å utforske to fantastiske destinasjoner på én tur.

Enten du er en eventyrlysten skientusiast, en matelsker eller en kulturinteressert reisende, vil Courmayeur imponere deg. Vi tar deg gjerne med på en uforglemmelig reise til denne italienske perlen!

For mer informasjon om Courmayeur: https://www.courmayeurmontblanc.it/en/

Vil du reise med oss til Alpene i vinter?