Chamonix - Alpenes hovedstad

Chamonix tilbyr verdens mest ekstreme høyalpine miljø, og blir ofte kalt for skialpinismens vugge. Her treffer du glade skikjørere, alpinister, fotografer og fjellklatrere fra hele verden. Siden Chamonix arrangerte det første vinter-OL i 1924 har byen i alle år rangert som den ukronede skihovedstaden i Alpene.

Unik atmosfære: Chamonix er en helt unik skilandsby med ca. 9000 innbyggere. Byen ligger 1.035 moh og tilbyr en sjarmerende, kosmopolitisk atmosfære og et meget stort utbud av levende, lokale restauranter, barer og nattklubber. Her er tilbudet like imponerende som i en hvilken som helst storby. Her finner du de hippeste menneskene, det nyeste utstyret og de fleste ski-bumsene. Det finnes noen steder man alltid reiser tilbake til, og Chamonix er et slikt sted. Stedet har rett og slett en sjel. Det er det genuint franske som møter deg i Chamonix.

Skikjøringen: Flere ulike skiområder ligger venter på deg i dalen rundt Chamonix. Systemene tilbyr alt fra Alpenes mest avanserte off-piste kjøring til varierte og preparerte løyper for alle og enhver.

Le Grand Montets: Dette skiområdet er kjent for sine off-piste muligheter, med isbreer, couloirer og bratte heng. Det er et godt valg for erfarne skiløpere, med en rekke svarte og røde løyper. Fallet fra toppen av Grand Montets ned til dalen er på mer enn 2000 meter. Her har man ubegrenset tilgang til den råeste skikjøringen man kan forestille seg.

Brévent-Flégère: Dette skiområdet tilbyr en blanding av blå, røde og svarte løyper, og er et godt valg for skiløpere på alle nivåer. Det har også en fantastisk utsikt over Mont Blanc, og ligger i gåavstand fra Chamonix sentrum.

Le Tour-Balme: Fjellet lengst inne i Chamonixdalen. Dette solvendte skiområdet tilbyr en rekke blå og røde løyper, og er et godt valg for skiløpere på middels nivå. Det har også en fantastisk utsikt over Chamonix.

Vallee Blanche: Dette er en 20 kilometer lang off-piste nedfart som starter fra toppen av Aiguille du Midi (3.842 moh). Den er kun for erfarne skiløpere og snowboardere, og det er viktig å ha med seg guide. En rå opplevelse som ikke kan sammenlignes med noe annet.

Afterski: Afterski-mulighetene i Chamonix er varierte og spennende. Byen har et stort utvalg av barer, puber og nattklubber som tilbyr live musikk, DJ-er og god stemning etter en lang dag på ski eller snowboard. Noen populære steder å besøke inkluderer Chambre Neuf, Moo Bar og Micro Brasserie de Chamonix. Uansett hva slags afterski-opplevelse du er på utkikk etter, vil du sannsynligvis finne det i Chamonix. Fra avslappende drinker med venner til livlig feststemning, denne byen har noe for enhver smak.

Sykling og vandring: Chamonix er et paradis for syklister og de som vil vandre i fjellene, med et bredt utvalg av stier for alle ferdighetsnivåer. Fra enkle nybegynnerturer til krevende terrengsykkelstier og vandringsruter, er det noe for enhver smak i Chamonix-dalen. Sommersesongen varer fra juni til september.

Mer om Chamonix: https://en.chamonix.com/

 

Vil du reise med oss til Alpene i vinter?