St. Moritz – legendarisk og luksuriøst

Legendariske St. Moritz er et av alpenes mest luksuriøse steder. To olympiske leker, og et flertall alpine verdenscup renn har vært arrangert her. Byen tilbyr et utall ”top of the line” restauranter og barer, og man kan være sikker på at en kveld på byen blir en minneverdig opplevelse. Byen ligger i den sveitsiske kantonen Graubünden på den sørlige skråningen av Albula-Alpene, under Piz Nair (3056 moh.). Stedet er et veldig populært reisemål for overklassen og internasjonale jetsettere.

Skiområdet: St. Moritz har et av de mest berømte skiområdene i verden, og tilbyr noe for alle ferdighetsnivåer. Med over 350 km preparerte løyper og en snøsikker sesong fra november til april, er det lett å forstå hvorfor St. Moritz er et populært valg for mange alpehungrige nordmenn.
De fire største skiområdene:

• Corviglia/Piz Nair: Det største skiområdet i St. Moritz med over 150 kilometer med preparerte løyper og 58 heiser. Her er det løyper for alle ferdighetsnivåer, inkludert en rekke svarte løyper. Her finner du også det høyeste punktet i St. Moritz, Piz Nair (3057 moh.).

• Corvatsch/Furtschellas: Et annet stort skiområde med løyper for alle ferdighetsnivåer – 120 kilometer preparerte løyper og 50 heiser å boltre seg i. Her finner du også en snowpark og en funpark.

• Diavolezza/Lagalb: Dette skiområdet er kjent for sine gode off-piste muligheter og skikjøringen foregår mellom 2.093 og 3.006 meter. Her finner du bl.a. det lengste off-piste runnet på isbre i Sveits, en 10 kilometer lang rute som tar deg som tar deg over Pers og Morteratsch breene, og helt til solterrassen på Morteratsch Hotel.

• Signal: Dette skiområdet er perfekt for nybegynnere, med en rekke grønne og blå løyper.

Afterski: St. Moritz er også kjent for sitt livlige après-ski-liv, og det er mange barer og restauranter å velge mellom. Sjekk for eksempel ut King’s Social House som er en del av Badrutt’s Palace Hotel og er et populært sted for å se og bli sett. På fjellet har du El Paradiso: Denne baren ligger på toppen av Corviglia-fjellet og har en fantastisk utsikt over byen. De har et stort utvalg av gode drinker, samt en solterrasse hvor du kan slappe av og nyte solen til behagelige afterski rytmer.

Restauranter: St. Moritz har har også en livlig kulinarisk scene, med flotte restauranter som tilbyr alt fra tradisjonell sveitsisk mat til internasjonale retter, og de kan skilte med opptil flere Michelin-stjernerestauranter av høyeste kvalitet.

Sommersted: St. Moritz er også et vakkert sted å besøke om sommeren, med et bredt utvalg av aktiviteter og attraksjoner å velge mellom som sykling og vandring:
Sykling: Det er mange turstier og sykkelstier i området, med noe for alle ferdighetsnivåer. Du kan nyte den fantastiske utsikten over Alpene, og puste inn den friske fjelluften.
Vandring: St. Moritz er et flott sted for turgåing, med mange fjellstier å velge mellom. Du beveger deg gjennom idylliske landsbyer, langs innsjøer og elver, eller høyt opp i fjellene.

https://www.stmoritz.com/en

Vil du reise med oss til Alpene i vinter?